Det blir välkomstlunch strax efter ankomsten. Risvin serveras direkt från dunken, grisblodet är framdukat, likaså en uppsjö av rätter med med fantastiska eller bara udda smaker. Vänner från alla håll tittar förbi, för att säga hej, för en skål mat, för ett glas mijui, för att gå igen. Det hamras och snickras överallt runt omkring. Byn rustas, nya trähus ska stå klara, kanske till turistsäsongen, nu är det bara vinter.
Jag blev anvisad ett rum, kastade in mina väskor och gick raskt vidare.
- Vad koster rummet? frågade jag.
- Du är väl Monas son? Ingen fara, hon kan betala när hon kommer hit.
- Men...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Hmm!
Mona
Haha! Det du Mona :-)
Grisblod? Har du provat det?
Låt morsan pynta det låter bra det!
Den här morsan har rest upp sina pengar! I Kina är det sönerna som försörjer sina föräldrar. Kanske något att ta efter...
Och grisblod, ja, det har jag smakat. Inte min favorit.
Mona
blir man lycklig av en sån här resa?
jr
lika lite som av att inte resa.
Viktor
Skicka en kommentar